Для сервірування треба мати столовий і чайно-кавовий сервізи
на 12 персон, до складу яких входять всі необхідні предмети, щоб красиво і
правильно накрити стіл для гостей.
-1- лоток, оселедниці
-2- салатник
-3- блюдо для рибних та м'ясних закусок
-4- блюдо для м'ясних і овочевих страв
-5- блюдце чайне під стакан
-6- тарілка закусочна
-7- тарілка глибока для супів
-8- тарілка столова дрібна для страв з риби, м'яса, птиці
-9- тарілка глибока півпорційна
-10- чашка чайна
-11- посуд для вершків
-12- чашка з блюдцем для кави або шоколаду
-13- соусник
-14- молочник
-15- соусник
-16- перечниця
-17- гірчичниця
-18- сільниця
-19- чарка-підставка для яєць
Посуд використовується відповідно до його призначення:
- Закусочні тарілки (діаметром 200 мм) для холодних закусок,
а також як підставки під салатники;
- Салатники різної форми місткістю від 1 до 6 порцій для
салатів, солінь, маринадів, грибів та ін;
- Овальні блюда для закусок з рибних і м'ясних страв, для
заливної риби;
- Круглі страви для м'ясних і овочевих закусок, канапе та
ін;
- Соусники для холодних соусів і сметани;
- Бульйонні чашки з блюдцями для
бульйонів, пюреподібних супів, а також супів з дрібно нарізаними м'ясом або
птахом;
- Супові миски з кришками;
- Столові тарілки дрібні (діаметром 240 мм) для других
страв;
- Десертні тарілки дрібні (діаметром 200 мм, відрізняються
від закусочних більш барвистим малюнком) для пудингів, запіканок, суфле та
інших солодких страв, свіжих фруктів;
- Десертні тарілки глибокі (діаметром 200 мм) для солодких
супів з фруктів і полуниці з вершками;
- Чайні чашки з блюдцями для чаю,
кави з молоком, какао;
- Чайники для заварки;
- Чайники для окропу;
- Кавники для чорної кави;
- Кавові чашки з блюдцями для чорної
кави і шоколаду;
- Молочники для молока;
- Посуд для вершків;
- Розетки (діаметром 90 мм) для варення, меду, лимона,
цукру;
- Цукорниця;
- Вази з плоскою поверхнею на ніжці (діаметр 300 мм) для
круглих тортів і тістечок;