Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS  
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Girlfriend Forum » Кулінари, Вам сюди :) » Невеличкі поради
Невеличкі поради
foliaДата: П`ятниця, 13.08.2010, 16:39 | Повідомлення # 1
Рядовой
Група: Адміністратори
Повідомлень: 5
Репутація: 1
Статус: Offline
Аби відокремити білок від жовтка, вилийте яйце в паперову воронку з отвором. Білок поступово витече, а жовток залишиться.

Якщо в даний момент потрібний лише білок, а жовток не буде потрібно декілька днів, проткніть яйце товстою голкою з обох кінців – білок витече, а жовток залишиться в шкаралупі.

Білки слід зберігати недовго, обов'язково на холоді, в закритому посуді.

Збиті білки вводять в тісто (креми) обережно, помішуючи нерізкими рухами. При сильному помішуванні вони осідають і виріб виходить щільним, непропеченим. Крем із збитими білками відразу ставлять на холод.

Аби білки легко збивалися в міцну піну, яйця слід заздалегідь охолодити на льоду, в холодній воді або в холодильнику. Збивання починають повільно, а потім поступово прискорюють темп.

Нарізану сиру картоплю, перш ніж підсмажити, гарненько промийте холодною водою, інакше скибочки склеяться між собою і прилипнуть до сковороди, потім отсушите на серветці – це прискорить утворення скориночки, жир менше розбризкуватиметься. Аби шматочки обсмажилися рівномірно, укладайте їх на сковороду шаром не товще 3 див. Якщо картопля прожарилася не повністю, поставте сковороду на декілька хвилин в гарячу духову шафу.

Підсмажуючи картоплю в невеликій кількості жиру, його солять в стані напівготовності.

Сир, що довго зберігається на холоді, стає надмірно твердим. У холодильнику його слід класти подалі від морозилки.

Якщо немає холодильника, сир можна зберігати цілим шматком, окремо від інших продуктів, загорнутим в змочений солоною водою клапоть білої тканини. Клапоть слід змочувати не рідше за раз в добу.

Сир нарізують тонкими скибочками безпосередньо перед подачею до столу, оскільки він швидко підсихає і втрачає смак.

Аби оберегти сир від висихання, покладете поряд з ним шматочок цукру і накрийте тарілкою. Цілий тиждень сир буде абсолютно свіжим.

Сир, що підсохнув, стане знову м'яким і свіжим, якщо його ненадовго покласти в молоко.

Шматок сиру почав засихати. Загорніть його у вологу серветку – і він «повернеться» до нормального стану. Якщо це не допомогло, залийте шматок кип'яченою охолодженою водою і поставте на декілька днів в холодильник.

М'ясо, призначене для зберігання, не можна мити, інакше воно швидко зіпсується.

М'ясо кабана, яловичину, дичину, призначені для довгого зберігання, заливають сумішшю оцту, жиру і овочів. Воно стає ніжним і вилуговується. Цю заливку згодом використовують для приготування різних блюд.

Сире м'ясо не слід солити задовго до приготування, оскільки це викликає передчасне виділення м'ясного соку, погіршує смакові якості і знижує поживність страв.

Сире і варене м'ясо необхідно обробляти на різних дошках.

Ріжуть м'ясо (сире, варене, смажене) завжди впоперек волокон.

 
Форум » Girlfriend Forum » Кулінари, Вам сюди :) » Невеличкі поради
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: