Плов
Склад:
-Рис 2-2,5ст.
-М'ясо(сосиски) 300-400г (6шт)
-Морква 3-4шт
-Цибуля 1-2шт
-Перець, сіль
Приготування:
Розігріти в казані масло і покласти м'ясо. Обжарити на сильному вогні 10хв., тоді зменшити вогонь до середнього і жарити ще 10хв., поки м'ясо не піджариться. Тоді кладемо нарізану соломкою моркву і дрібно нарізану цибулю і жаримо на середньому вогні ще 15хв, періодично помішуючи. Знімаємо з вогню казан, додаємо спеції і приблизно 1ч.л. солі, добре перемішати м'ясо і розрівняти. Засипати промитий рис і знову розрівняти. Тоді влити кип'яток, вона повинна покрити рис на 8-10мм., досипати приблизно 1.ч.л. солі, перемішуємо воду над рисом. Ставимо казан на середній вогонь, і коли вода впитається чи її не буде видно у верхньому шарі рису, зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і варимо 15хв. Тоді вогонь виключаємо, плов перемішуємо, накриваємо кришкою і настоюємо 5хв.
|