Форма входу
Меню сайту
Пошук
Теги
Головна » Статті » Сервірування

Посуд

Посуд

           Для сервірування треба мати столовий і чайно-кавовий сервізи на 12 персон, до складу яких входять всі необхідні предмети, щоб красиво і правильно накрити стіл для гостей.


-1-   лоток, оселедниці

-2-   салатник

-3-   блюдо для рибних та м'ясних закусок

-4-   блюдо для м'ясних і овочевих страв

-5-   блюдце чайне під стакан

-6-   тарілка закусочна

-7-   тарілка глибока для супів

-8-   тарілка столова дрібна для страв з риби, м'яса, птиці

-9-   тарілка глибока півпорційна

-10- чашка чайна

-11- посуд для вершків

-12- чашка з блюдцем для кави або шоколаду

-13- соусник

-14- молочник

-15- соусник

-16- перечниця

-17- гірчичниця

-18- сільниця

-19- чарка-підставка для яєць


Посуд використовується відповідно до його призначення:

- Пиріжкові тарілки (діаметром 175 мм) для хліба, тостів, випечених виробів;

- Закусочні тарілки (діаметром 200 мм) для холодних закусок, а також як підставки під салатники;

- Салатники різної форми місткістю від 1 до 6 порцій для салатів, солінь, маринадів, грибів та ін;

- Овальні блюда для закусок з рибних і м'ясних страв, для заливної риби;

- Круглі страви для м'ясних і овочевих закусок, канапе та ін;

- Соусники для холодних соусів і сметани;

- Бульйонні чашки з блюдцями для бульйонів, пюреподібних супів, а також супів з дрібно нарізаними м'ясом або птахом;

- Супові миски з кришками;

- Столові тарілки дрібні (діаметром 240 мм) для других страв;

- Десертні тарілки дрібні (діаметром 200 мм, відрізняються від закусочних більш барвистим малюнком) для пудингів, запіканок, суфле та інших солодких страв, свіжих фруктів;

- Десертні тарілки глибокі (діаметром 200 мм) для солодких супів з фруктів і полуниці з вершками;

- Чайні чашки з блюдцями для чаю, кави з молоком, какао;

- Чайники для заварки;

- Чайники для окропу;

- Кавники для чорної кави;

- Кавові чашки з блюдцями для чорної кави і шоколаду;
- Молочники для молока;

- Посуд для вершків;

- Розетки (діаметром 90 мм) для варення, меду, лимона, цукру;

- Цукорниця;

- Вази з плоскою поверхнею на ніжці (діаметр 300 мм) для круглих тортів і тістечок;

- Судки для спецій;

- Салфетница для паперових серветок.
Категорія: Сервірування | Додав: folia (28.01.2010)
Переглядів: 1689 | Теги: Сервірування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Друзі сайту
Притулок для тварин "Милосердя"

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода у Львові